Wednesday, March 18, 2009

Ali Rustam Jatuh, Khairy hampir tersungkurKeputusan majlis disiplin UMNO, Ali Rustam bersalah dan dilarang bertanding manakala Khairy bersalah tapi diberi amaran dan boleh bertanding.

Ramai yang setuju dengan keputusan tersebut manakala ada juga yang tidak puas hati. Begitulah adat keputusan, tidak akan berjaya memuaskan hati semua pihak. Yang penting sekarang sama ada perwakilan di persidangan UMNO 24 Mac ini berjaya membuat pilihan yang betul dan baik bagi masa depan UMNO itu sendiri. Berjayakah Muhyiddin Yassin tewaskan Muhammad Taib yang agak telah terlalu tua untuk meremajakan UMNO. Dapatkah Khairy membuat kejutan setelah didapati bersalah dan selalu dikaitkan dengan kejatuhan bapa mertuanya. Atau berjayakah Khir Toyo kembalikan kedudukannya dalam UMNO untuk menebus kegaggalan dan kekalahannya di Selangor.
Kita tunggu dan lihat sama ada perwakilan UMNO mempunyai kebijaksanaan dan kewarasan dalam memilih. Adakah mereka peka dengan apa yang terjadi kepada UMNO dewasa ini atau masih bulan madu dilangit biru.

No comments: